LESKOVAC – Na nedavno održanom takmičenju GATUS u Herceg Novom i desetom međunarodnom gastro festivalu i takmičenju u pripremi jela sa roštilja u Knjaževcu, učenici leskovačke srednje Turističko ugostiteljske špkole ostvarili su zapažene rezultate.
U Herceg Novom, na takmičenju Gatus, u konkurenciji 13 škola iz pet zemalja, učenici Trgovinsko ugostiteljske škole u kategorijama postavljanje svečanog stola za poslovni ručak za 4 osobe, priprema koktela, pripremanje nacionalnog jela, restoranskog desetra i osmišljavanju i prezentovanju Special interst aranžmana za grupu ljudi, osvojili su zlatnu medalju, dok su u sveukupnom plasmanu poneli titulu vicešampiona.
U Knjaževcu na desetom međunarodnom gastro festivalu i takmičenju u pripremi jela sa roštilja pored učenika iz Leskovca takmičili su se i đaci iz turističko ugostiteljskih škola iz Hrvatske, Portugalije, Bugarske i Makedonije.
Osvojena su četiri zlata, Grand prix za mentora, dok je cela ekipa proglašena za sveukupnog pobednika. Ovaj tim u Trgovinsko ugostiteljsku školu Leskovac doneo je pored brojnih priznanja , zlatnih medalja i zahvalnica i 20 kuvarskih uniformi.