U okviru 32. Roštiljijade u etno kompleksu Šop Đokić održano je takmičenje majstora roštilja „Miodrag Gligorijević Dragi Bure“. Najbolju pljeskavicu pripremila je Emina Đorđević, koja je ujedno i sveukupni pobednik ovog nadmetanja. Izabrani su i pobednici za pripremu jela sa roštilja u tri kategorije.
U kategoriji pripreme ćevapa:
- mesto – Stefan Veličković, restoran “Tomina priča”, Pečenjevce
- mesto – Srđan Blagojević, restoran “Novi dukat”, Leskovac
- mesto – Emina Đorđević, restoran “Koliba”, Leskovac
U kategoriji pripreme pljeskavice:
- mesto – Emina Đorđević, restoran “Koliba”, Leskovac
- mesto – Bojan Cvetković, Dom učenika i studenata Leskovac
- mesto – Miloš Dimitrijević, brza hrana ”Kralj roštilja”, Leskovac
U kategoriji pripreme jela po izboru:
- mesto – Bojan Cvetković, Dom učenika i studenata Leskovac
- mesto – Stefan Anđelković, restoran “Bratska kafana”, Leskovac
- mesto – Emina Đorđević, restoran “Koliba”, Leskovac
Takmičenje majstora roštilja čuva sećanje na Miodraga Gligorijevića, poznatijeg kao Dragi Bure, na čije se gurmanluke čekalo u redu u Čikagu, Montrealu, Minhenu.
U konkurenciji je bilo šest ekipa, uglavnom predstavnika lokalnih ugostiteljskih objekata, koje su se nadmetale u tri kategorije, priprema pljeskavice iz ruku, leskovačkih ćevapa i specijalnog jela po sopstvenom izboru. Jedina dama među njima bila je Emina Đorđević, šefica kuhinje lokalnog restorana, koja se već deceniju i po bavi kulinarstvom.
Takmičari su se uglavnom držali tradicionalne recapture, zbog koje su leskovački specijaliteti sa roštilja nadaleko čuveni, dok se uvođenje novina ogledalo u načinu serviranja namirnica.
O pobednicima je odlučivao žiri u sastavu Žarko Bojović, profesor Trgovinsko-ugostiteljske škole Leskovac, kao i Ivica Zdravković i Momčilo Conić, profesori Visoke poslovne škole Leskovac.
Organizator ovog nadmetanja je Turistička organizacija grada Leskovca, a pokrovitelj lokalna samouprava.