Na Dan Grada, nagrađeno ukupno 199 mladih talenata

Povodom 11. oktobra, Dana grada Leskovca, danas su svečano dodeljene nagrade i priznanja studentima koji su tokom jedne školske godine položili sve ispite i ostvarili prosek 9 ili više, kao i mladim talentima, za postignute rezultate iz različitih oblasti na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Nagrade je dobilo ukupno 199 mladih, a za ovu tradicionalnu podršku iz budžeta grada izdvojeno je 9, 6 miliona dinara. Među nagrađenima je i 25 učesnika Specijalne olimpijade Srbije, koji su osvojili jedno od prva tri mesta. Priznanja i nagrade uručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Jelena Videnović, koja je u junu ove godine završila Medicinski fakultet u Nišu sa prosečnom ocenom 10 i Anđela Milenković, studentkinja druge godine Mašinskog fakulteta u Nišu sa prosekom 9 ipo, iskoristile su priliku da se lokalnoj samoupravi zahvale na podršci.

Ove simbolične nagrade, poslužiće im kao motivacija za dalje usavršavanje.Od 2013. godine, kada je u okviru Kancelarije za mlade obnovljen Fond za mlade talente, pa do danas, nagrađeno je više od 5 hiljada 528 mladih ljudi.

Za ovu namenu, iz gradskog budžeta opredeljeno je ukupno 178, 5 miliona dinara.Svečana dodela nagrada mladim talentima u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu, započeta je intoniranjem himne u izvođenju mladog muzičara, dobitnika ovogodišnje nagrade, Ognjena Milenkovića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *