Nove prostorije za Udruženje distrofičara JO

Prostorije Udruženja distrofičara Jablaničkog okruga u Leskovcu, koje pruža pomoć osobama sa neuromišićnim bolestima, dobile su novo ruho. Ova investicija, vrednosti 4 miliona 58 hiljada dinara, realizovana je uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Zvaničnom otvaranju, pored predstavnika resornog ministarstva, prisustvovala je i zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević.

Radovi su podrazumevali rekonstrukciju krova, zatim uređenje podova, zidova, kao i nabavku fizioterapeutske opreme u vidu kreveta za masažu.

Ova investicija će omogućiti nesmetani rad udruženja u narednom periodu, u cilju pružanja podrške osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama.

U ime Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obratila se Biljana Barošević, pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom.

U ovoj godini, iz budžeta grada Leskovca za oblast socijalne zaštite izdvojeno je ukupno 502 miliona 535 hiljada dinara, podsetila je Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca.

Udurženje distrofičara Jablaničkog okruga, pored lokalne samouprave i resornog ministarstva, uspešno posluje i sa Savezom distrofičara Srbije i Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom.

Inače, Udruženje distrofičara Jablaničkog okruga broji 55 članova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *