Još jedan uspeh Danice Čemerikić, članice SK „Arena“ Leskovac

Na takmičenju Specijalne Olimpijade Srbije, Danica Čemerikić, članica Sportskog kluba „Arena“ iz Leskovca, koji okuplja decu osobe sa invaliditetom, potvrdila je prethodni uspeh, osvojivši još jednu bronzanu medalju u atletici, na državnom prvenstvu održanom u Zrenjaninu.

U svojoj diviziji, koja je namenjena osobama sa Daunovim sindromom, kao i trčanjem na 50 metara, Danica Čemerikić, članica kluba „Arena“ iz Leskovca, pokazala je još jednom da za postizanje dobrih rezultata u atletici, ne postoje prepreke. Ovaj uspeh znatno dobija na težini, imajući u vidu da je Danica do 2019. godine bila u kolicima. Na ovo postignuće, ponosna je Sonja Čemerikić, Daničina majka, koja je nedavno postala i trener u ovom klubu.

Posle 11 operacija, rehabilitacija, ponosna sam majka. Ponosna sam i na sve lekare, a najveću zahvalnost dugujemo dr Draganu Anđelkoviću iz Medveđe, koji nam je dosta pomogao kako bi moje dete stalo na nogama, da drži medalju u ruke, da trenira i da se takmiči sa decom” – ističe Daničina majka.

Na ovaj uspeh, ponosan je i predsednik Sportskog kluba „Arena“. On podseća da ovaj klub pune dve decenije okuplja decu sa smetnjama u razvoju i pomaže im u tome da postižu uspehe. Kako bi to ostvarili, neophodna je i svakodnevna podrška, kako porodice, tako i ostalih članova kluba.

Naša aktivnost se obavalja na taj način tako što mi imamo muške i ženske trenere, zatim volontere, hranitelje, ljude dobre volje, svi oni sa nama čine jedan tim i bez toga ne bi smo mogli. Naravno, lokalna samopurava nam pomaže oko sredstava za prevoz i pohvalio bih Odeljenje za društvene delatnosti, koje svaku medalju podjednako priznaje“ – kaže Zoran Stanković, predsednik SK „Arena“.

Inače, pored atletike, mališani sa smetnjama u razvoju u Sportskom klubu „Arena“, treniraju i boćanje.

*Ovaj sadržaj deo je projekta „Inkluzijom do jednakih šansi“ koji sufinansira Grad Leskovac. Stavovi izraženi u podržanom projektu ne izražavaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.*

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *