Deseto jubilarno takmičenje “Jefimija” u DK Pečenjevce

Deseto takmičenje recitatora duhovne poezije “Jefimija” u organizaciji Doma kulture Pečenjevce obeležilo je učešće najvećeg broja takmičara do sada. Stihove je kazivao trideset jedan takmičar iz svih Osnovnih škola Leskovca.

Žiri u sastavu Dragana Marinković diplomirani bibliotekar, otac Dalibor Jovanović, paroh pečenjevački i Vlasta Cenić profesor književnosti i pesnik, predsednik žirija, imao je težak zadatak da izabere troje koji će predstavljati grad Leskovac na Saboru duhovne poezije 21.09. u Porti manastira Rakovica kao i na “Jefimijinim danima” u Trsteniku.

Posle dugog “većanja” odluka je pala na: Stefaniju Sejdić iz OŠ “Branko Radičević” Brestovac, Ikoniju Stojilković iz OŠ “Bora Stanković” Vučje i Bogdana Đorđevića iz OŠ “Svetozar Marković” Leskovac.


Ova divna manifestacija završena je zajedničkim fotografisanjem svih učesnika i njihovih nastavnika. Organizatori su obavestili prisutne da će svi recitatori biti nagrađeni jednim lepim putovanjem kada će posetiti pojedine znamenitosti i interesantna mesta naše lepe Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *