Pesma “Leskovac” Marjana Makija Mladenovića

Uoči otvaranja 34. Roštiljijade, Leskovčanin Marjan Maki Mladenović, pevač grupe „Amajlija“, objavio je pesmu o gradu na Veternici. Ovu numeru je, kako navodi, posvetio svima onima koji su kroz vekove gradili Leskovac, duhovno i materijalno ga oblikovali i koji u srcu nose toplinu juga, gde god da se nalaze.

Leskovac. U prošlosti „Srpski Mančester“, grad dobrih i marljivih trgovaca i zanatlija, danas prestonica roštilja, sa sijasetom kulturnih dešavanja i simbolima poput Široke čaršije, Odžaklije i Hisara. Grad u koji se rado dolazi. Ovako je Marjan Mladenović doživeo rodno mesto i svoj doživljaj pretočio u stihove.

-Sigurno znam da postoje još neke pesme o Leskovcu, neke i zaboravljene, te eto ideja da prenesem ljubav prema gradu, mestu gde smo odrastali, školovali se. To je najmanje što sam mogao da uradim za grad. Ja sam napisao tekst, osmislio melodiju, učestvovao u snimanju spota telefonom. Koristio sam i neke kadrove dronom, koje su mi kolege pozajmile. Tu je i moj saradnik Dragan Dragan Stojiljković Buzda, koji je aranžman napravio i sa kojim sarađujem– ističe u izjavi za Televiziju Leskovac.

Kako ističe naš sagovornik, ideja o realizaciji ovog projekta se javila još pre nekoliko godina, a pesmu je, dodaje, posvetio ne samo sadašnjim, već i budućim generacijama.

Siguran sam da je živ Kemal Monteno, on bi bio oduševljen. Pre nekoliko godina kada je dolazio u Leskovac, pričajući sa njim, koji je pevao o Sarajevu, poželeo sam da pevam o Leskovcu. I mislim da je to lepo za grad i za buduće generacije. Treba da učinimo da grad bude što bolji i da se što više razvija, to je obaveza svih nas– poručuje Mladenović.

Pesma „Leskovac“ Marjana Mladenovića je objavljena na Jutjub kanalu autora.

One thought on “Pesma “Leskovac” Marjana Makija Mladenovića

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *