Manifestacija “Sačijada” po šesti put u Medveđi okuplja zaljubljenike u gastronomske specijalitete iz ovog kraja

Šesta po redu gastronomsko-turistička manifestacija „Pod sač“ ili „Sačijada“, biće održana 28. avgusta u centru Medveđe, sa početkom u 16 časova. Pored takmičenja u pripremi specijaliteta ispod sača, sportskih igara za decu i raznih nadmetanja, za posetioce će biti priređen i bogat kulturno-umetnički program, najavljeno je na konferenciji za medije predstavnika Turističke organizacije i Kulturnog centra opštine Medveđa.

Cilj održavanja ove manifetsacije je promocija gastronomskih specijaliteta iz ovog kraja, kao i oživljavanje Velikogospojinskog sabora, imajući u vidu da su okupljanja ovog tipa u našoj zemlji godinama bila neopravdano zapostavljena.

-Od 16 časova učesnici če se takmičiti u pripremanju jela i hlebova, u brzom ispijanju piva, u brzom jedenju kobasica, a održaće se i dečije sportske igre i kulturno-umetnički program. Ekipama kojima je potrebno više vremena za pripremu sačeva mogu doći i ranije- istakao je Mijajlo Minić, direktor Turističke organizacije opštine Medveđa.

-Kada je u pitanju takmičarski program, za prva tri mesta obezbeđene su nagrade. Do sada su se prijavile 22 ekipe, ali ima i dodatnog interesovanja, te apelujem na sve zainteresovane da se prijave na vreme- dodao je Minić.

U okviru manifestacije biće priređen i kulturno-umetnički program.

-Mi u saradnji sa našom crkvom, Vaznesenja Gospodnjeg u Medveđi, kao i našim parohom, organizujemo koncert etno grupe Izvor iz Vranja. Koncert počinje u 19:30, a održaće se u porti crkve- istakao je Nebojša Jakšić, direktor Kulturnog centra opštine Medveđa.

Inače, za učešće na Sačijadi zainteresovane ekipe se mogu prijaviti elektronskim, putem broja telefona 016/891348 ili lično, dolaskom u prostorije Turističke organizacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *