Nova oprema za leskovačke vatrogasce

Gradonačelnik Goran Cvetanović danas je sa saradnicima obišao pripadnike vatrogasno-spasilačke čete Leskovac, povodom donacije u vidu deset kompleta uniformi, koju su MUP i Vatrogasni savez Srbije poklonili nedavno formiranom dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Ovom prilikom predstavljena je oprema i mehanizacija kojom raspolaže vatrogasna služba u Leskovcu, od nedavno bogatija za dva nova vozila.

Nova oprema umnogome će olakšati rad pripadnika Vatrogasno-spasilačke čete Leskovac, ne samo prilikom gašenja požara, već i kod intervenisanja u slučajevima saobraćajnih nezgoda, imajući u vidu da je namenjena za spasavanje i evakuaciju na nepristupačnim terenima.

-Mi smo u prethodnom periodu dobili novo vatrogasno i jedno ATV vozilo, za gašenje požara na nepristupačnim terenima, prevoz ljudstva, opreme, vode i za spasavanje i evakuaciju prilikom snežnih nanosa i u zimskim uslovima. Mi imamo dobru saradnju sa svim službama Grada Leskovca, koji nam izlaze u susret – istakao je Nenad Simić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije.

Da je Leskovac primer dobre prakse kako vatrogasne i dobrovoljačke službe treba da deluju u slučaju nepogoda i drugih kriznih situacija, potvrđuju i nadležni u Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove, koji poručuju da će lokalna samouprava nastaviti da pruža podršku Odeljenju za vanredne situacije, u cilju poboljšanja uslova za rad zaposlenih.

U prilog tome govore i brojne donacije, ormani, mašine za pranje vozila, specijalne mlaznice za gašenje požara i druge…. U periodu od 2018. do 2023. godine dobijena su dva navalna vozila sa opremom, jedna auto-cisterna, auto-mehaničarska lestva, pet terenskih vozila, jedno ATV vozilo, dve prikolice za prevoz čamaca i dva čamca, kao i druga oprema potrebna ovoj jedinici u Leskovcu– podsetio je Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave.

Imajući u vidu povećanje broja požara zbog visokih temperatura, nadležni u Odeljenju za vanredne situacije apeluju na građane da vode računa o merama prevencije, naročito o propisima kojima se zabranjuje paljenje vatre na otvorenom i spaljivanje biljnih ostataka.

Podsetimo, i objekat vatrogasnog doma ove godine dobio je novo ruho – uređena je fasada, stavljena PVC stolarija, garažna vrata za vatrogasna vozila, rekonstruisani podovi, kancelarije i sanitarni čvor. Inače, vatrogasno-spasilačka četa broji 52 pripadnika, a na poslednjem konkursu primljena su još četiri, koja će započeti obuku u septembru, rečeno je ovom prilikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *