Na Vinskom balu od 23. do 25. avgusta nastupiće Haris Džinović, Milica Todorović i Peđa Jovanović

Jedna od manifestacija sa najdužom tradicijom u Srbiji, Vinski bal u Vlasotincu, održaće se ove godine od 23. do 25. avgusta. Novina je da će umesto dva, trajati tri dana jer je reč o najposećenijoj manifestaciji u
opštini, rekla je direktorka Turističke organizacije Nataša Đokić Živković.


-Program počinje pripremom vinogradarske janije na obali Vlasine u petak 23.avgusta, a svečana vinska povorka kreće od 19 sati sa Trga oslobođenja. Na Nešićevom keju, kod fontane, biće Vinski kutak gde ćete moći da probate domaća vlasotinačka vina, a demonstriraćemo i koja se vina slažu uz koju hranu. Kada povorka dođe do letnje pozornice imaćemo bogat program, proglasićemo najbolja vina, izabrati najlepšu devojku Vinskog bala, a prvi dan ćemo završiti vatrometom i koncertom Harisa Džinovića. U subotu 24.avgusta biramo najbolju karikaturu na temu vina i grožđa, nastupiće kulturno-umetnička društva, zati, Alter ego bend, a drugi dan završavamo koncertom Milice Todorović. Tada se održava i tradicionalni odbojkaški turnir Trofej vinskog bala. U nedelju 25.avgusta će se održati izbor za najlepšu pesmu na temu vina i grožđa, zatim šahovska simultanka, a u večernjem delu programa nastupiće duo Anđela i Veljko, Ži(v)čani bend, i Peđa Jovanović– navela je Đokić Živković.


Za nastupe troje pevača, Harisa Džinovića, Milice Todorović i Peđe Jovanovića izdvojeno je blizu 5,5 miliona dinara.


U program se ove godine „vraća“ takmičenje u brzom ispijanju špricera, a vlasotinački trubači, pobednici u Guči, takođe će biti deo programa.

O javnoj higijeni brinuće JKP Komunalac.
-Pored održavanja higijene i zelenila, organizovali smo prodaju suvenira i smeštaj svih izlagača duž keja. Neće biti tolerisana prodaja na samom šetalištu, već smo svima omogućili da iznajme prostor. Za prodavce će iznositi 752 dinara dnevno, a za restorane će biti 100 dinara po metru kvadratnom, puta broj dana. Cene su sa PDV-om. Hteli smo da svim posetiocima omogućimo da uživaju u Vinskom balu i da se nesmetano kreću duž keja – rekao je direktor JKP Komunalac Zoran Jović.


Direktorka Kulturnog centra Maja Marković naglasila je da sve ustanove i preduzeća u vlasotinačkoj opštini učestvuju u organizaciji i pripremi Vinskog bala.

-Cilj nam je da negujemo ono što imamo, da čuvamo tradiciju i da Vinski bal ostane zaštitni znak naše opštine. Takođe, pozivam vas da u petak 23. avgusta, od 13 sati, posetite izložbe „Graditeljsko nasleđe
Vlasotinca“ i „Očuvanje graditeljskog nasleđa – Stara čaršija Vlasotinca“ u dvorištu Kulturnog centra – rekla je Marković. Ona je dodala da je reč o projektu Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Nišu u
okviru koga je izrađena i studija „Zaštita i očuvanje stare čaršije“ koja će biti promovisana dan ranije 22. avgusta od 17 sati u zgradi biblioteke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *