Dodelom ugovora, obeležen Međunarodni dan mladih u Leskovcu

Grad Leskovac je, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, ove godine finansijski podržao 20 projekata đačkih parlamenata i udruženja, u okviru programa “Aktiviraj se”. Za ove namene izdvojena je suma od skoro 2 miliona 900 hiljada dinara. Povodom Međunarodnog dana mladih, koji se obeležava danas, predstavnicima ovih udruženja parlamenata uručeni su ugovori u Svečanoj sali grada.

Među podržanim je projekat pod nazivom “Živi zdravo-imaš pravo” đačkog parlamenta Medicinske škole u Leskoveu. Ispred parlamenta ove ustanove obratila se Lana Mitrović, učenica Medicinske škole.

Na ovaj način biće podržano 12 projekata omladinskih udruženja i 8 učeničkih parlamenata srednjih škola na području Leskovca, rečeno je ovom prilikom.

Predstavnici lokalne samouprave, prilikom uručenja ugovora, naveli su i ostale programe koje realizuje grad Leskovac, a koji su usmereni ka stvaranju boljih uslova za život mladih.

Inače, program „Aktiviraj se” u Leskovcu se sprovodi desetu godinu zaredom. Od 2015. godine, kada se krenulo sa ovakvim vidom podrške mladima, podržana su 153 projekta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *