Manje interesovanje za polaganje vozačkog ispita B kategorije, a povećano za kategoriju A1

Ove godine u Leskovcu je primećen pad broja kandidata za polaganje vozačkog ispita B kategorije, u odnosu na ranije. Sa druge strane, povećano je interesovanje mladih za polaganje ispita kategorije A1, odnosno za vožnju motocikala. Instrukturi u leskovačkim auto-školama dodaju da se tokom ovog leta na polaganje vozačkog ispita ne čeka kao ranije, zahvaljujući povećanom broju ispitivača.

U Leskovcu se na polaganje vozačkog ispita tokom letnjih meseci čeka znatno manje, zahvaljujući ispitivačima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Leskovcu angažovalo, ističe Goran Stojiljković, instruktor, ispitivač i vlasnik jedne leskovačke auto-škole.

Međutim, postoji bojazan da ponovo dođe do smanjenja njihovog broja.

-MUP je sve to poboljšao, primio je dva ispitivača. Međutim, jedan ispitivač ide za nekoliko meseci u penziju, te može ponovo doći do problema ukoliko se ne zaposli ni jedan ispitivač- ističe naš sagovornik.

Stojiljković kaže da se mladi ljudi uglavnom odlučuju za polaganje vozačkog ispita A1 kategorije, koja podrazumeva obuku vozača motocikla.

Naš sagovornik ističe da je trema najčešći uzrok grešaka koje kandidati naprave u toku polaganja, a jedna od onih zbog kojih u većini slučajeva bivaju oboreni je nepravilno propuštanje pešaka na pešačkom prelazu.

Inače, u Leskovcu postoji 30 auto-škola.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *