Dragan Stevanović (10) iz Vlasotinca najmlađi učesnik 63. Sabora u Guči, poneo titulu najboljeg mladog trubača -pionira

Desetogodišnji Dragan Stevanović iz Vlasotinca najmlađi je učesnik 63. Dragačevskog sabora trubača u Guči, koji je na ovom takmičenju poneo titulu najboljeg mladog trubača – pionira.

Kako navodi za našu televiziju, trubu je zavoleo od malih nogu, pored oca koji ima svoj orkestar.

-Trubu sam naučio da sviram sa sedam godina, učio me moj otac. Ove godine sam imao prvo takmičenje u Surdulici, gde sam osvojio dve nagrade – za najboljeg trubača i za najbolji orkestar “Hrabri momci”- ističe Dragan, dodajući da su mu roditelji najveća podrška.

Dragan je učenik petog razreda Osnovne škole “8. oktobar”. U Surdulici je učestvovao na takmičenju trubača koje je organizovano u okviru “Vlasinskog leta”, kada je proglašen za najboljeg trubača, a njegov orkestar poneo titulu najboljeg, što im je omogućilo odlazak u Guču.

Podsetimo, za najboljeg mladog trubača 63. sabora u Guči je proglašen i Mateja Stanisavljević iz Vlasotinca, dok je orkestar Davida Antića proglašen za najbolji omladinski orkestar. Prva truba 63. Dragačevskog sabora trubača u Guči je Mihajlo Zećirović iz Bojnika, a druga Manuel Ametović iz istog mesta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *