Mia Borisavljević na otvaranju “Gejzerskih noći” u Sijarinskoj Banji

Tradicionalna 25. po redu manifestacija „Gejzerske noći“ otvorena je sinoć u Sijarinskoj Banji, na platou ispred restorana Snežnik. Pored dečije predstave beogradskog pozorišta „Bubamara“ i nastupa akustičnog dua, u okviru zabavnog dela programa koncert je održala pevačica Mia Borisavljević.  

Veliki broj posetilaca i dobra atmosfera obeležili su prvi dan ove manifestacije, naročito u večernjim satima kada su prisutni imali priliku da uživaju u nastupu Mie Borisavljević. Kako je potvrdila u izjavi za medije, ovo joj je prva poseta Sijarinskoj Banji.

-Dopada mi se priroda, a čujem da država ovde planora ozbiljna ulaganja, što je dobro. Planiram da i decu dovedem ovde. Što se manifestacije tiče, stanovnicima manjih mesta treba malo razonode, a ja çu se potruditi da večeras napravim odličnu atmosferu. Večeras ću i premijerno izvesti novu pesmu- istakla je ova pevačica neposredno pre nastupa.

Gejzerske noći će biti završene sutra 1. avgusta koncertom Dragana Kojića Kebe, dok je večeras na programu nastup Bojana Marovića. Ovogodišnju manifestaciju karakteriše i bogat kulturno-umetnički i sportski program.

-Poslednje večeri, prvog avgusta , na programu je nastup Kulturno umetničkog društva „Razigrano kolo – Vez“ iz Medveđe, zatim Petrus, Zabrega i KUD-a Trešnjevica iz Trešnjevice. Ove večeri nastupiće i pobednici takmičenja „Prvi glas Medveđe“. Dragana Kojića Kebe. Istog dana biće održano i takmičenje u pripremi hrane „Zlatni kotlić Gejzera“.

Mijajlo Minić, direktor TO Medveđa je naglasio da je ove godine uvedena novina, koja se ogleda u dnevnim dešavanjima, poput Igara na vodi i sportskih turnira.

-U planu je da sledeće godine ova manifestacija bude održana ispred novog objekta kulturnog centra, koji se završava. Ova investicija se realizuje zahvaljujući podršci lokalne samouprave opštine Medveđa- najavljuje naš sagovornik.

Inače, pokrovitelji ovogodišnjih Gejzerskih noći su Opština Medveđa, Hotel Gejzer i Ministarstvo turizma i omladine.

Izveštaj sa ovog događaja pogledajte u informativnoj emisiji “Panorama”:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *